"Am semnat scrisori și vor trimise luni, probabil 12", le-a spus președintele american jurnaliștilor care îl însoțeau la bordul Air Force One.
"Este mai ușor să trimiți o scrisoare, spunând: "Ascultați, știm că noi avem un anume deficit sau în unele cazuri un excedent, dar nu mult. Și iată că aveți de plătit pentru a face afaceri cu SUA", a explicat el.
"Am făcut asta cu Regatul Unit și asta a fost foarte bine pentru ambele părți. Cu China s-a făcut asta și cred că este foarte bine pentru ambele părți", a adăugat președintele american.
Trump stabilise anterior 9 iulie ca dată limită pentru încheierea unui acord între Washington și partenerii săi, cu riscul de a vedea o creștere a taxelor vamale la exporturile lor spre SUA.
Trump, acuzat că îi oferă lui Putin toate condițiile să continue distrugerea Ucrainei. Ce urmărește liderul de la Casa Albă?
Aceste taxe vamale ar putea varia de la o țară la alta, de la China la Uniunea Europeană, de la un procent de 10% la 20%, chiar mult mai ridicat, de la 60% la 70%, potrivit lui Trump.
Țările respective vor începe, potrivit lui, să plătească de la 1 august.
La începutul luni aprilie, președintele american a provocat o undă de șoc, anunțând o creștere drastică a taxelor vamale pentru restul lumii: o suprataxă minimă de 10%, care ar putea merge până la 50% pentru țările care exportă mai mult spre SUA decât importă produse americane, scrie Agerpres.
Președintele a suspendat ulterior aceste taxe vamale, deschizând calea negocierilor comerciale cu fiecare dintre parteneri.
Responsabili americani au anunțat că o serie de acorduri comerciale ar putea fi anunțate în zilele următoare.
Pentru moment, administrația lui Donald Trump nu a dezvăluit decât acorduri cu Regatul Unit și Vietnam, în timp ce Washington și Beijing au convenit să-și reducă temporar taxele lor reciproce.