Pentru a avea o recoltă bogată, în primul rând ține cont de faptul că e bine să uzi roșiile în fiecare zi când e caniculă. În acest mod poți preveni uscarea acestora. Contează însă și momentul din zi în care alegi să le uzi. Multe persoane comit o mare greșeală.
Ideal ar fi să uzi roșiile dimineața la prima oră sau seara, după ce apune soarele, dacă afară e caniculă. În cazul în care uzi roșiile când e soarele puternic, apa se evaporă, iar la rădăcina plantei nu va mai ajunge nicio picătură.
Multe persoane aleg să opteze pentru sisteme de irigații speciale, astfel încât să scape de acest stres. Chiar și așa, lucrurile nu se termină aici pentru că mai sunt și alte lucruri care trebuie știute despre îngrijirea roșiilor.
În primul rând când e caniculă e bine să uzi roșiile printr-un sistem de picurare. În acest mod apa ajunge să se infiltreze treptat în sol și nu o să băltească. Totodată, evită să uzi roșiile cu apă rece.
Diferența prea mare dintre temperatura apei și temperatura solului poate afecta planta. Astfel, e recomandat să testezi înainte apa din furtun, astfel încât să fii sigur că nu faci o astfel de greșeală.
În general, când temperaturile sunt și mai ridicate, e bine să uzi roșiile de două ori pe zi. Dacă faci acest lucru dimineața, la prima oră, când e încă răcoare, ori seara, atunci te vei bucura de o recoltă bogată și sănătoasă.
Nu contează doar cât de des uzi roșiile pe timp de caniculă, ci și cum le îngrijești în general. Acestea au nevoie în primul rând de lumină, măcar 12-14 ore pe zi, astfel încât să se dezvolte în condiții optime.
În același timp, răsadurile de roșii trebuie repicate când apar primele frunze adevărate, pentru a le stimula dezvoltarea rădăcinilor. Temperaturile ideale sunt între 18-22°C, iar o aerisire zilnică ajută la întărirea plantelor, potrivit sursei.