Avocatul a făcut parte din asociația Salvați Bucureștiul, fondată de Nicușor Dan, și a fost extrem de implicat în procesele deschise de aceasta. El a candidat în trecut la alegerile locale din sectorul 4, unde a pierdut. Dobrev a fost implicat și în mișcările de stradă organizate de către Nicușor Dan pentru a salva Roșia Montană. El a declarat că a luat bani de la George Soros pentru a se implica în dosarele de mediu.
„Câți bani v-a dat Soros ca să vă opuneți exploatării aurului de la Roșia Montană? Ce interes are Soros în această speță?
Dumitru Dobrev: „Nu știu dacă cumulat, pe 3-4 ani, cât am luat de la CRJ (Centrul pentru Resurse Juridice- n.n.) însumează 5.000 de lei în banii de azi. De multe ori m-am dus și pe banii mei, când ONG-urile nu aveau bani să plătească, ne duceam noi și puneam bani de la noi.”
Moderator: „De ce a finanțat aceste mișcări de protest miliardarul american?”
Dumitru Dobrev: „Soros este un evreu ungur care a scăpat ca prin urechile acului de Holocaust și el a zis că după \"89, după căderea Zidului Berlinului, o parte din banii pe care i-a câștigat - meritat sau nemeritat, pe bursă - trebuie să se ducă în ridicarea nivelului de democrație în statele din Europa Centrală și de Est. De-aia a făcut și Universitatea Central Europeană de la Budapesta, de-aia a dat bani pentru advocacy, adică ONG-uri care să dea în judecată, să ajungă cauze la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg să înceapă un pic statul de drept. Și cumva avocații sunt în zona asta”, a spus avocatul în cadrul unui interviu tv din 31 martie 2024.
Mandatul lui Nicușor Dan a fost validat de CCR: ”Urmează un nou capitol în istoria României”
Dumitru Dobrev a dat o lovitură cumplită fermierilor români în acestă primăvară, după ce a câștigat procesul prin care pesticidele bazate pe Neonicotinoide au fost interzise. Avocatul a reprezentat asociațiile de apicultori în instanță, care au cerut retragerea de pe piață a substanțelor, chiar dacă exista o derogare din partea guvernului.
Decizia judecătorilor a venit chiar înainte de începutul semănatului la floarea soarelui și porumb, iar fermierii s-au văzut nevoiți să găsească înlocuitori de proastă calitate și mai scumpi. Astfel, costurile de producție au crescut pentru cele două culturi, iar în unele cazuri agricultorii au fost nevoiți să întoarcă culturile din cauza invaziilor de dăunători.